lördag 6 juni 2015

Att äntligen få börja odla

En dröm som jag har haft i några år är att börja odla. Nu har barnen blivit så stora att vi har mer tid till detta. Vi äter mycket ekologiskt och att odla själv är både gott och hälsosamt.  

Vi började med att min man skaffade pallkragar och svart färg. Jag målade dessa med en alldeles underbar tjärfärg. En doft som förde mig tillbaka till min barndom och när min farfar tjärade in båten vid sommarstugan...
När målningen var klar, plastade vi in insidan (för att slippa få jord mot färgen). Min duktiga make grävde upp gräsmattan, lade ut markduk och hela familjen hjälptes åt att skyffla ur en massa smågrus. I helgen blev det äntligen dags att fylla på med jord för att sedan så och plantera. Just med planteringen fick jag hjälp av lilla Ida. De övriga två i familjen rensade vårt potatisland. Vi har nu sått sockerärtor, rädisor och sallad, planterat rabarber, jordgubbar och örter. Nu håller jag tummarna för frostfria nätter och att sommaren kan komma med lite värme. För att rama in det hela kommer vi sätta ner en plåt som kommer att få en vacker rostig patina. 







Nu väntar vi med spänning på att det ska börja växa i lådorna...


1 kommentar: