lördag 6 juni 2015

Det där med att vara på gränsen och sovrumsmakeover


För er som inte vet så jobbar jag som lärare. Ett yrke som jag valt att lägga fyra och ett halvt års högskolestudier på, ett yrke som jag älskar. Men nu börjar det hända saker inom den svenska skolan. Akut lärarbrist och andelen sjukskrivna lärare har ökat med 87 procent sett till en femårsperiod (svd.se).  Jag börjar undra vad som kommer att hända innan det sker förändring. Att man som lärare har fler arbetsuppgifter än vad som hinns med, en ständig stress trots att man jobbar alla de förtroendetimmar som man är tilldelad. Att se nära vänner och kollegor bränna ut sig. Att själv just nu befinna sig farligt nära den berömda väggen. Alla dessa frågor gör mig förvirrad. Jag hoppas att vår regering inser vad som krävs av en lärare idag. En förändring måste ske för jag vill fortsätta med mitt yrkesval och fortsätta möta och undervisa alla underbara elever. 

Jag försöker nu vila upp mig och bara vara när jag är hemma. Jag försöker acceptera att jag nu måste förändra mina tankebanor kring stress. Att vila vid behov och att släppa kontrollen över arbetet är lättare sagt än gjort, men jag försöker.

Något som jag älskar och får positiv energi av är inredning. Tror inte att det kom som någon direkt överraskning för er. Följer ni mig på Instagram (mariasvitabo) har ni förmodligen sett dessa bilder tidigare. Sedan jag bloggade sist har sovrummet fått sig en makeover. Jag har aldrig varit riktigt nöjd över känslan i rummet. Såg en dag en tapet som jag blev totalt förälskad i. Efter mycket detektivarbete hittade jag den här när jag sökte på "tapet toile". 
Nu blev sovrummet mer ombonat och mysigt. Köpte även de lampor som jag under några års tid drömt om. 

Här kan ni se hur sovrummet så ut innan min lilla makeover.


Nu ska jag och familjen förbereda oss för att gå på dop. Vi ska leda reda på klänningar, göra oss fina i håret och ha en mysig dag tillsammans. 

Önskar er som kikar in en underbar dag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Så fint ni har det.
Vi håller på att renovera, har hittat jättefint oanvänt trägolv under plastmatta o parkettgolv. Tycker era ser jättefina ut, hur har ni behandlat dem?

Malena

mariasvitabo sa...

Hej!
Just golvet i detta rum är slipat, sedan har jag blandat vit och grå bets. Efter så lackade jag med en matt lack. På de nya golven i köket är de behandlade med en vitolja, hårdvax tror jag att det är.

Kram Maria

Anonym sa...

Hej Maria!
Jag sitter och tittar igenom inlägg på din fina blogg som jag följt i flera år. Du har såå fint hemma och du är verkligen en stor inspirationskälla! Jag har en fråga ang. din huvudgavel i sovrummet som är helt underbar! Vad har du köpt den och vad är det för märke på den?

Vill också passa på och önska dig en god fortsättning på det nya året!

Kram Kristina