tisdag 17 november 2015

Sjukstuga

Idag har jag varit hemma med tjejerna. Vår äldsta tjej har hostat sig genom natten och har därför fått vara hemma för att vila upp sig. Hoppas på att hon är frisk imorgon!

Jag beställde för en tid sedan grå gardiner till vardagsrummet. Dessa har nu skickats tillbaka och de vanliga vita gardinerna sitter uppe igen. Det är  svårt att hitta en fin grå nyans på gardiner, viktigt att det känns rätt. Allra snyggast blir det om man sätter upp skenor och låter gardinerna gå ända uppifrån taket. Är lite sugen på att testa, men vill inte göra hål i taket... Förra veckan såg jag ett fint tyg i linne på Åhlens. Kanske ska det få komma hem till mig. Beror på om jag orkar sy eller inte. Förr sydde jag jättemycket, nu har intresset dessvärre mattats av. Nu köper jag hellre färdigt som är klart att brukas direkt. 

På förmiddagen hälsade vi på barnens farmor och gammelfarmor som bakade bröd i bygdens bagarstuga.  Som liten bakade jag själv mycket tillsammans med min mamma och farmor. Det blir lite extra kul när barnen också får uppleva det. Göra deg, mjöla, knåda, kavla, grädda och så till sist det man väntat på så länge, att få provsmaka det nybakade brödet med mycket smör och en skiva ost. Mums!

Hoppas att ni har haft en bra dag!
Nu ska jag gå och förbereda lite inför middagen. Ikväll blir det cowboysoppa. 

Kram Maria

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Cowboysoppa låter spännande. Den där stora härliga schäslongen skulle jag kunna tänka mig att krypa upp i och läsa lite. Hoppas dottern är piggare i morgon Kram Pia