tisdag 31 juli 2012

Råplan eller pärlspont?!

Hej!
Börjar nu äntligen bli lite piggare av penicellinet! Dock blir jag sååå trött! Tur att man blir bra i alla fall!

Vet inte hur länge jag velat mellan pärlspont eller råplan i vårt blivande kök?! Tycker att det är snyggt med båda delarna! Det lutar åt råplan! Har nästan helt bestämt mig! Gillar den lite "råare" känslan som det ger! Pärlsponten blir mer lantlig (vilket jag också gillar!). Svårt!

Vad tycker ni?! Kul att höra lite åsikter!

Ni får två bilder, från vår toalett där pärlsont sitter och från Idas rum där vi har råplan.

Kram Maria

4 kommentarer:

Villa Hemma sa...

Rå!!!! :)

Kram

Vita Paradiset sa...

Jag antar att du menar råspont eller slätspont (har aldrig hört namnet råplan) Jag håller med dig om att bägge är fint! I vårt förra hus satte vi slätspont på hela övervåningen, gillade det mycket. Det gäller ju bara att man hittar en bra kvistlack så det inte blöder igenom! Slätspont är likadant som råspont fast finare kvalitet, mindre kvistar! det brukar min sambo som är snickare alltid rekomendera. pärlspont älskar jag också, det har vi hela i hallen, uppe på en toa och i tvättstugan. Vi ska sätta pärlspont bakom öppna kökshyllor i köket, annars när det bara är fria väggar så är ju spontat virke väldigt ruffigt och snyggt! Svårt val det där! Men jag skulle nog kanske ändå välja spontat virke!
Lycka till! Det kommer nog bli toppenfint vilket som, ni har så smakfullt och fint hem! Ska bli kul och se det färdiga resultat sedan!
Maria

Anonym sa...

Råplan helt klart, så snyggt i de andra rummen du har råplan :) Vi funderar på att sätta det i köket i sommarstugan. Har du råplan med klyvyta eller hyvlad och slät?

Lycka till med köket, ser ut som att det kommer bli toppen!
Mvh Rebecka

mariasvitabo sa...

Vi har i gästrummet, Idas lilla rum och en vägg i vardagsrummet råplan. Vi har valt råplan där vi vände den släta sidan utåt och den ruffiga innåt. Alltså inte någon klyvyta. Att vi inte valde råspont eller slätspont beror på att jag inte vill att sponten ska synas när den torkar isär. Med ett råplan blir det bara ett "tomrum".

Tack för alla åsikter! Alltid lika skoj att läsa! Ni är välkomna med fler :-)

Kram Maria