onsdag 29 februari 2012

Frågor

Hallå!

Ser ut att bli ännu en fin dag ute! Härligt med lite vårväder, solen är värmande och jag läängtar till sommaren!

Nu kommer äntligen lite svar på frågor! Är det något mer ni undrar så är det bara att fråga! Passar på att tacka för alla kommentarer, det är så kul och värmande varje gång!!

Badrumsgolvet:
Vår golv i badrummet kommer från Forbo och heter Pacific 4852.
Vi valde matta eftersom den är helt tät. Snyggare är det med klinker, men vi vågade inte chansa. I duschen har vi helt kvadratiska plattor av standrardmått.

Badrumskommoden:
Vi är nöjda med vår kommod! Dock ska vi snart få en ny, då denna var missfärgad på grund av dåligt underarbete. Det man ska tänka på är att väntetiden är lång, minst tre månader. Vi hade oturen att beställa den mitt i snickeriets semester, därav fick vi vänta i nästan sex månader. Kommoden kommer från Geromar.
En annan sak (som inte skulle vara vanligt eftersom de nyligen bytt leverantörer av porslinsvaskarna...) var att min man fick lov att såga ur ifrån kommodens insida, för att vaskarna skulle få plats. Detta skulle vi inte behövas med nästa. Något som ska bli mycket intressant att se! Får hålla er uppdaterade!

Golvet i matsalen:
På övervåningen och i vår blivande matsal är golvet betsat och lackat med matt lack. På övervåningen blandade jag vitt och grått bets för att få rätt nyans. I matsalen hade jag endast det vita betset (tänk på att betset ska blandas ut med vatten!) Efter att golvet är slipat ska man innan man för på betsen stryka plankan med vatten (jag hade en trasa och gjorde planka för planka allt eftersom jag betsade). Därefter går man på med bets. När man fått rätt nyans lackar man golvet i tre lager (golvet ska slipas lätt och torka mellan varje lager). Jag har använt en matt lack. Betsens färg på plankan blir lite mörkare då lacken kommer på.
De golv som vi har i de nya delarna av huset är borstade furugolv "HardPine" från Dala Floda Golv. Vi har den vita nyansen. Dessa golv är behandlade med en hårdvaxolja (tror jag).
Jämför jag de nya golven med de som jag själv behandlat är de lackade golven mycket lättare att hålla rena. De har en helt annan yta än vad de oljade golven har.

Mitt måtto är våga tro på drömmar, visa omtanke och våga vara den du är!


Kram Maria

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack snälla för snabbt svar ang era fina golv! Jag håller helt med ditt motto :-) Ha en fin kväll! Kram Madelene

Anonym sa...

Hej!
Vilken fantastisk inspirationsblogg! Jag undrar vilken storlek på lampan från Tine K du har i vardagsrummet? Den är såå fin!!!

Hälsningar Jossan

Malin sa...

Åh så himla fint ni har det hemma. Man blir verkligen inspirerad :)