måndag 30 juni 2014

Uterum

Hej på er! Hoppas att ni har det bra trots det trista sommarvädret!

Kikar in för att visa er lite bilder från uterummet.
Väntar fortfarande på två fåtöljer som blivit försenade med leveransen. 

Innan hade uterummet bruna "vindväggar". Jag hade tröttnat på den bruna färgen och ville ha mer känsla av fräschhet. Eftersom vi utökat gräsmattan fick de gamla möblerna flytta ner till vår syrenhäck (just nu pytteliten häck, men om några år ska den förhoppningsvis ha växt till sig).  Vi tog ner och sålde de gamla väggarna, slipade delar av stommen och min man byggde nya vindskydd. Dessa har sedan behandlats med flera lager av lasyr. 

Dess värre har vi inte hunnit med att njuta så mycket ännu. Mygg, regn och kyla har stoppat utevistelsen på kvällarna. Hoppas att värmen och solen vill komma tillbaka!

Min tanke var att ha blommor i gamla zinkkrukor. Köpte ett stort lerfat att ha på bordet och såg då att detta passade mycket bättre. Nu är det istället piffat med fina lerkrukor. I dessa har mina mårbackapelargoner och lite lavendel flyttat in. Bara älskar patinerade lerkrukor...

På kvällarna lyser de fina lamporna så mysigt! De laddas smart av solceller och tänds automatiskt när det blivit mörkt. 

Imorgon åker jag och den äldsta tjejen på lite storstadssemester. Ska bli så kul att komma iväg en sväng!






Kram Maria

onsdag 25 juni 2014

En blommas grönska

Hej på er!

Det där med att välja krukor kan vara en knepig historia. Jag är så glad över mina från Sturehofs krukmakeri. Har samlat på dessa i flera år nu. Fick av en slump reda på att det är en kollegas syster producerar dessa skönheter. Samlingen har nu utökats med en oglaserad variant. Älskar kontrasten till det vita! Min plan är att köpa fler av denna sort och att några ska  flytta ut till vårt framtida växthus. 

Idag har jag, barnen och svärmor varit på en liten stadstur. Har länge letat efter stora lekrukor till vårt rustade uterum utan resultat. Nu hittade jag äntligen krukor, så imorgon blir det plantering. Ska visa kort från uterummet bara det blir klart. Väntar på att två fåtöljer ska anlända. Hoppas på leverans nästa vecka. 

Hoppas att ni haft en bra start på veckan!





Kram Maria

lördag 21 juni 2014

Matrum kring midsommar och allergi

Så här dagen efter midsommar tar vi det (än så länge) lugnt i soffan. Wilma och Peter sover fortfarande efter en sen kväll. Gårdagen var mycket kall. Det blev grillning med middag inomhus efter midsommarfirandet. Hoppas på lite sommarvärme igen. Älskar när det är varmt och skönt ute! 

I vårt matrum är det mesta sig likt. Har tagit in lite sommarblommor. Mina fina pelargoner har fått flytta ut eftersom min man är allergisk. Har har känt sig väldigt slö inomhus (nästan värre när han kom in i huset). Blev tipsad av en vän att pelargoner skulle vara mycket svåra för allergiker. Vi tog då ut dem och genast blev min man som en ny människa. Jag hade åtta blommor som nu ska få flytta till lerkrukor utomhus. 
Nu ska jag gå och fixa med lite frukost till min lilla tjej

Hoppas att ni får en bra dag!








Kram Maria

fredag 20 juni 2014

Midsommar!

Vill kika in och önska er en trevlig midsommar!
Under dagen ska vi klä midsommarstången, dansa, grilla och umgås med vänner.

Hoppas att ni får en underbar dag!







 




Kram Maria

torsdag 19 juni 2014

Bröllopsdag!

Tänk vad tiden går fort!
Tyckte att det var nyss som vi gifte oss, men det är redan fyra år sedan... 
Mycket har hänt sedan dess. Vi har fått ett till litet hjärta att älska, byggt ut och renoverat klart huset.

Visar er en av mina favoritbilder. 



Kram Maria

Reportage

Hej på er!

Nu var det länge sedan jag hade tid att sätta mig ner och uppdatera bloggen... Men, nu kommer det äntligen ett nytt inlägg! Har fått sommarledighet nu, vilket förhoppningsvis kan innebära bättre uppdatering.

I höstas hade jag besök av duktiga fotograf Susanne Kings och skribent Lena Eng. De ville komma och göra ett reportage med hösttema. Blev så glad över att de ville komma hem till just oss! De piffade upp vårt hem med bruna och höstiga färger. Lite förvånad blev jag när reportaget kom med i Allt i hemmets sommarbilaga. Men, så roligt att se resultatet i tidningen! Ni hittar oss i Allt i hemmet nr 7. Framsidan av tidningen är också vårt hem, men den är mycket fotoshoppad av tidningen själv...

Att få vara med om en styling och plåtning av vårt hem var trevligt och lärorikt. Roligt att få fina bilder av hemmet, lära känna nya trevliga människor och att kunna läsa om oss i tidningen.
Om ni visste hur skönt det är att vara klara och att kunna vistas i huset utan att behöva känna någon renoveringsångest.

Visar er några av de fina bilder som Susanne tog här hemma!















Foto: Susanne Kings

Kram Maria