torsdag 27 februari 2014

Barnrum

Städade häromdagen barnens rum och passade på att ta några bilder. Det gäller att passa på medan ordning råder... 
Wilmas rum var ett av det första rummen som vi gjorde om i huset. Taket (även i vårt sovrum) var täckta med skivor. Under skivorna fanns ett vackert gammalt innertak som med lite färg fick nytt liv. Rummen på ovanvåningen är lite svårmöblerade eftersom det är snedtak. Någon sänghimmel (som står på önskelistan) får inte plats. Istället har vi satt upp pompoms för att göra sängen lite roligare. 
Förutom sängen är alla möbler i rummet gamla. Skrivbordet, klämlampan, bordet och en av barnstolarna är köpta på loppis/ blocket. Soffan och sängbordet har hämtats från mitt barndomshem. Lekte själv med soffan i vår lekstuga när jag var liten. Så roligt att nästa generation också får leka med den. Så mycket minnen, fikastunder och skratt den varit med om. Vet att den ursprungligen kommer från min farmor.

Den lediga veckan är fullspäckad med olika saker. Idag har vi bara varit hemma och jag har då passat på att dammtorka och göra en riktig städning av nedervåningen. Ska ta resten en annan dag. Det var länge sedan jag grundligt städade och därmed riktigt behövligt... Känslan av renhet och doften av citronsåpan efteråt är ljuvlig. Tur att det väger upp den annars så tråkiga städningen. 

Tack för att ni kikar in!Kram Maria

5 kommentarer:

Syster vit sa...

Väldigt gulligt rum.
Kram Liselott

Anonym sa...

Jättefint rum. Men var har du köpt sängen då?
mvh Elisabeth

mariasvitabo sa...

Tack!
Sängen kommer från Mio. Glömde skriva det;)

Kram Maria

Pieni Unelma sa...

Hejssan Maria,

Vilket barnrum, såååå mysigt!!!!
Och jag förälskat den finaste tavlan, där flickan står med fågeln, vart har du köpt den <3 Så fin.

Hälsningar från Nådendal, Kirsi

mariasvitabo sa...

Hej Kirsi!
Vad kul att du gillar tavlan! En favorit hos mig! Tavlan är köpt på fotografiska museet.

Kram Maria