torsdag 28 juni 2012

Solkatter

Hej!
Ger er ett sista foto med ordning från vardagsrummet. Igår sken solen in så fint! Älskar när det blir skuggor från solen som skiner in!

Nu är dess värre syrenen och hundkexen slängda, skåpet och månbordet fullt av glas... Snart kommer köksbordet in och kaos är inflyttat! På fredag smäller det, då ska min man ha lite semester (och bara snickra, stackaren...). Men, det blir bra till sist!

Nu åter till rensningen!



Kram Maria

onsdag 27 juni 2012

Frukostmums

Idag åt vi smarriga jordgubbar i filen till frukost! Så gott!
Hoppas nu på varmare väder så att vi får känna av sommaren lite mer!

Kram

tisdag 26 juni 2012

Ny klänning

Hallå!
Nu börjar det bli stressigt här! På fredag ska det börja rivas, då ska kök, badrum och hall vara tom... Plockning är det alltså fortfarande! Inte allt för effektiv med två tjejer som gärna hjälper till... Men, snart är det undanröjt!

Tog en snabb bild med mobilen på min nya klänning innan jag åkte iväg på midsommardans;-) Klänningen kommer från Pernilla Wahlgrens nya klädlinje! Gillar den då den både är enkel och har lite detaljer!

Kram

lördag 23 juni 2012

Midsommarfirande!

Gårdagens midsommarfirande blev en lyckad dag utan regn! Sol, dans, god mat och härligt väder!
Hoppas att ni också hade en trevlig dag!

Bjuder på lite bilder på min älskade skatt! Wilma var så fin i sin dräkt!



Kram Maria

torsdag 21 juni 2012

Midsommar!

Hej!
Kikar in för att önska er en trevlig midsommar!
Hoppas att vädret får vara som idag, vore så härligt med lite uppehåll och sol! Hade tänkt ha en nyinköpt klänning på mig!

Har sommarpiffat vardagsrummet lite! Tagit in hundkex och syren. Älskar de vita hundkexen, just nu växer de över allt, så fint!




  

Kram Maria

tisdag 19 juni 2012

Bröllopsdag!

Idag firar vi två år som gifta! Sedan bröllopet har vi snickrat, snickrat, upplevt ytterligare en graviditet, fått världens bästa lillasyster, flyttat in i delar av huset och börjat snickra igen... Familj och hus!

Jag har världens bästa man och tillsammans har vi två underbara skatter!


måndag 18 juni 2012

Garderob till kommande hall

Hej!
Hoppas att ni haft en bra helg! Här har vi varit på marknad. Stora fröken hade längtat så efter att åka karusell. Därefter fortsatte jag med plock och rensning i köket. Denna vecka ska både hall och lilla badrummet vara rensat. Vårt gästrum fungerar som lagerlokal och är minst sagt fullproppat!

Är på jakt efter en garderob till vår kommande hall. Har sett några snygga, men de har varit av ganska hög prislapp. Ni kanske har några tips på snygga garderober?! Har sett två som jag ska kika på!
De första bilderna är från Mio och de andra från Ikea (dock utan spegeldörren). Ser ganska snygga ut, ska bli skoj att se dem på riktigt... Är rädd för att få den "plastiga" känslan som en del nya möbler har. Allra helst vill jag hitta ett stort gammalt skåp, vilket inte är det lättaste...

Kram Maria

lördag 16 juni 2012

Huset just nu

Hallå!
Igår hade jag med mig mobilen och fotade vårt hus. Just nu (som ni ser på bilderna) ser det bedrövligt ut! Gammal panel framme, veranda borta och totalt ofixad trädgård! Här ska nu ny hall byggas (där vår gamla veranda tidigare var), fönster flyttas och ny panel ska sättas upp. Sedan ska vi äntligen börja inne!
Fint är det dock i naturen runt vårt hus! Älskar att vara ute och tycker att det är som allra vackrast i Dalarna nu! Därför valde vi också att gifta oss just denna tid, för snart två år sedan!

Ha en bra helg!!

Kram

fredag 15 juni 2012

Sommarlängtan

Hej!
Just nu saknar jag den där riktiga sommarvärmen! Vill bada och vara ute, hoppas att den kommer snart!
Hittade en fin inspirationsbild. Ljus, fin och fräsch!



Bild: Sköna Hem

Kram Maria

måndag 11 juni 2012

Köksfunderingar

Snart är det midsommar! Vilket för mig betyder att snart åker vårt gamla kök ut! Snickarna kanske kommer efter midsommar, alltså får vi räkna med någon vecka efter ;-)

Har samlat ihop lite bilder från de detaljer som kommer att finnas i vårt nya kök. Bänksivorna kommer att vara vita och väggarna, ja just det väggarna!
Har funderat såå länge över vad jag ska ha på väggarna. Hela tiden har det lutat åt råspont/ råplan. Hade också tankar på pärlspont och tankar på en vägg (vid spisen) med kakel. Men, nu tror jag att det blir råplan!
Vad tycker ni? Alltid lika spännande att höra vad ni tycker!!

Angående fläktfunderingar så har valet fallit på den traditionella. Har inte köpt någon än, tror inte att jag kommer att ändra mig! Tack ni som hjälpte mig!

Vill ni se ett kök med råspont så har Julia ett finfint!

Nu åter till mitt kvällsnöje... Rensa, slänga och plocka ur alla köksskåp!



Kram Maria

lördag 9 juni 2012

Kökspall

Härlig lördag idag! Har varit på en liten stadstur för att sedan hem och mysa med barnen!
En stor del av vardagen ägnas hos oss åt matlagning! Eftersom detta är något som min dotter gärna hjälper till med så kommer det att behövas lite ståplatser. Nu har vi stolarna i köket, men snart kommer de att vara i matsalen. Därför har denna fina pall hittat hem till oss! Den ska stå i det nya köket och vara lättillgänglig för hjälpredor! Ni hittar den hos skansenbutiken!

Ha en toppenhelg!


Kram Maria

onsdag 6 juni 2012

Svenska flaggans dag!

Hallå!

Idag har vi regn, vilket för mig, tillsammans med underbar sol och grönska, bildar vårt svenska sommarväder!
När jag tänker på vår nationaldag blir det automatiskt sommar som kommer fram, kanske för att vi har den framför oss! Älskar svensk sommar när den är som bäst! Hoppas att den blir fin i år!

Sommar för mig är:
Värme
Barfota fötter
Utelek
Bad
Sol
Mys
Örter

Bildkälla: Mathastewart.com

Kram Maria

måndag 4 juni 2012

Matta

Blir inte så tätt med inläggen just nu. Tiden räcker inte riktigt till...

Har en ny matta nummer två i vårt badrum. Den första försvann allt mönster på direkt och nu ger jag den därför ett nytt försök! Hoppas innerligt att denna matta är bättre, gillar den nämligen mycket! Den kommer från House Doctor, skulle även vilja ha en i min kommande hall...

Här hemma är minstingen sjuk i feber (hoppas att tänderna äntligen vill kika ut) och huset börjar bli mer och mer kaotiskt. Idag kom köket (massa kartonger) som nu ska ligga i väntan på att allt annat ska bli klart... Om några veckor ska jag ha plockat ur allt i kök och lilla badrummet. Ska bli skönt att rensa ur ordentligt!





Kram Maria