söndag 5 oktober 2008

Köket - Hemmets Hjärta

De säger att köket är hemmets hjärta. Här spenderar jag och min familj den största delen av vår tid. Mat ska lagas och ätas flera gånger om dagen, plus att lillan har sin gåstol, sitt babygym och alla andra små babysaker där. Alltså blir det en hel del av dygnets timmar i köket, därmed ett viktigt rum.
När vi köpte vårt lilla hus var köket inte speciellt spännande. Gula plana luckor, gammal sliten bänkskiva, laminat ovanför diskbänken osv. Vi bestämde oss för att köket skulle få lite kärlek och omtanke! Efter mycket letande efter nya kök, med en hel del offerter, bestämde vi oss att inte (!)beställa något nytt kök, vi ångrade oss i sista minuten. Idag är jag glad för det! Jag kom på idén att renovera de befintliga köksluckorna genom att sätta på lister (så att de blev spegeldörrar) och måla om dem till äggskalsvitt. Därefter blev det om målning av väggar, ny mosaik, bänksiva, beslag och vitvaror. Resultatet blev ett kök som behållit sin gamla charm, med en relativt liten budget.
Mitt kök går självklart i vitt och åter vitt, med beiga väggar. Jag har färgklickar genom ljusrosa textiler, blommor och ljus. Jag är svag för ljusrosa och tycker att det ger en mysig och fräsch känsla som passar perfekt ihop med vitt!

Min favoritblomma, mårbackapelargon.

Älskar mitt porslin från Mateus, är snyggt att blanda med olika färger och att anpassa efter säsong. Jag använder de till olika saker, som frukt- och godisskål, kakfat, ljusfat osv.

En favorit är porslinet med hjärtat från västergården. Enkelt och passar till allt. Passar mig perfekt eftersom jag älskar hjärtan av alla derss former...

1 kommentar:

Mamma Dee sa...

Vilket mysigt kök =)Gjorde rätt som inte rev ut det gamla! Håller med dig om att västergården har så fina saker =) /Zandra