söndag 24 januari 2016

Sjukstuga

Febern som kom hos min älskade Wilma igår är kvar även idag. Det brukar för det mesta vara full fart här i huset. Lite ovant är det med en slödag tillsammans med sjuklingen i soffan. Tur att vi har lillasyster som underhåller oss!



Hoppas att ni får en bra söndag!

Kram Maria

lördag 23 januari 2016

Ledig dag

Älskar lördagar! Att ha landat efter en veckas jobb, haft fredagsmys och vetskapen om två lediga dagar framför sig. Att jobba som högstadielärare innebär mycket jobb, både i undervisningen och administrativt. Får se vad som kommer att hända med yrket i framtiden. Hoppas att fler utbildar sig och att skolan återigen prioriteras bland landets politiker. 

Dagen började med inomhuslek. Sedan blev det skoteråkning och längdskidåkning utomhus. Jag hann också med en promenad där jag fick hög puls då tre älgar stod alldeles lugnt vid vägkanten och tittade på mig. 

Blev under gårdagen glatt överraskad av mannen! Jag fick en fin bukett som nu pryder bordet. Tänk att en bukett kan göra en så glad!
Duken är i tvätten efter fredagsmiddagen, vi hade då trevliga vänner på besök och åt en massa god mat som mannen hade lagat.








Vår minsta tjej leker och bjuder på lite sångunderhållning
 


Nu ska vi snart lägga tjejerna. Vår största tjej fick hög feber till kvällen. Hon är nu trött och vill sova. Håller tummarna för att det vänder snabbt. 

Hoppas att ni har en trevlig lördag!



måndag 18 januari 2016

Känslan av att komma hem efter en dag på jobbet

Efter jobbet åkte jag direkt till förskolan för att hämta barnen. Efter detta blev det att värma mat från gårdagen för att sedan hitta en plats i soffan framför bolibompa. Älskar de dagar då jag hinner hem och mysa en stund med mina tjejer. 

Något som vi gör varje morgon och kväll under vintern är att göra eld i kaminen i matsalen. Älskar värmen och att se flammornas rörelser.
 Idag hade vi sjutton grader inne på jobbet. Då blir det extra skönt att komma hem och värma sig. 
Första dagen efter jullovet var det tolv grader, vilket innebar täckbyxor och jacka inomhus...

Nu är ljusen tända och myset har inletts innan det är dags för nattning. 




Önskar er en trevlig måndag!

Kram Maria

lördag 16 januari 2016

Då var det dags igen...

Nu är det kallt ute. Under gårdagen passerade termometern -30 grader och idag vaknade vi till -27. Därför valde vi att spendera dagen inomhus. 

Fick ett litet ommöbleringsryck. Ja, jag vet att jag är smått tokig. Något jag får leva med, att jag rätt som det är får ett infall och vill fixa något här hemma.

Idag föll det återigen på vardagsrummet. Sedan den nya mattan kom har inte vitrinskåpet riktigt gjort dig rätt. Flyttade på det och hittade några gamla knoppar som fick bli återanvända. Sedan åkte några andra möbler med på köpet. Enkel och rolig variation att flytta om lite möbler då och då. 







Fick hjälp med dammsugning av mannen och vår minsta hjälpreda...
 



Måste skaffa ett redigeringsprogram i datorn. Skulle gärna vilja redigera bilderna lite. Det enda redigeringsprogram jag har just nu finns i min mobiltelefon...

Vi har precis haft spelkväll. Lilla Ida var som en duracell när vi spelade charader och gick all in. Hon verkligen älskar att spela spel och är också en dålig förlorare. Gratis underhållning för oss vuxna. Vi ska försöka göra det som en tradition att spela varje lördag efter middag. Vi har tidigare spelat en del fredagar. Nu känns den dagen stressig eftersom jag jobbar länge så lördag passar helt enkelt bättre. 

Hoppas att ni har en bra lördag! Får ni tråkigt så kan ni alltid möblera om lite ;-)

Kram Maria

torsdag 14 januari 2016

Nygammal matta i sovrummet

På övervåningen har vi vårt sovrum. Har länge drömt om att ha en mjuk matta att sätta ner fötterna på. Eftersom det är svårt att hitta rätt färg som passar både till sänggaveln och väggen testade jag att ta upp mattan som vi hade i vardagsrummet. Den visade sig passa bra vilket gjorde att denna flyttade upp. Efter detta köpte jag en ny till vardagsrummet. 





Det är kallt ute idag. Termometern visade på -24 grader när jag skjutsade till skolan.  Nu har skolfröken kommit hem och det är dags för lite mellis i form av smoothie och macka. 

Hoppas att ni har en bra torsdag!

Kram Maria

söndag 10 januari 2016

Önskan om snö

Vaknade denna morgon av att det snöade. 
Snötäcket som jag önskade har fyllts på mer och det är så vackert!
Idag blir det att ta fram spaden och troligen något motordrivet fordon som kan hjälpa oss att skotta. 

Visar er lite bilder på ett snöigt hus.
Eldkorgen står kvar på gården efter gårdagens kalla korvgrillning. Idag är det bättre utomhustemperatur vilket gör att vi efter lunch åker ut för en pulkfärd.








En bild från gårdagens korvgrillning tagen ifrån köksfönstret. 
Det blev lite kallt åt mamman och lillasyster...


Nu ska jag fortsätta att rätta klart arbeten som mina elever gjorde innan lovet. har en tendens att spara vissa saker till sista minuten...

Hoppas att ni får en bra och snöig söndag!

Kram Maria

lördag 9 januari 2016

Vardagsrum i dagsljus

Kikar in lite snabbt med bilder på mattan och lampan i dagsljus. 
Här har vi precis grillat korv ute i vår eldkorg i -18 grader.



Lika fin tänd som släckt...





Här ser ni mattans färg. Beroende på ljus skiftar den i natur till lite beige.
 Mönstren är mörkbruna. 


Och så lite bilder från vårt vackra vinterlandskap...



Lampa från Modesto och matta från Ellos

Trevlig lördag!

Kram Maria

fredag 8 januari 2016

Julen utstädad

Julen brukar få stanna ganska länge hos oss. Oftast plockar vi bort julen vid tjugondag knut.
Detta år försvann den lite tidigare. Ville ha det gjort innan jobbet drog igång. 
Därför städade jag i tisdags bort all jul och julgranen hittade ut i snön. 
Det är så vackert ute nu. Som ett sagolandskap!

Jag är en person som gillar att göra små förändringar hemma då och då. Kan rätt som det är komma på att jag vill ändra på något. 
Så blev det även i vardagsrummet. Därför fick lite grå krukor flytta in från växthuset, nya kuddar i sammet syddes och sedan en ny matta och lampa. Gjorde även ett nytt kollage av några favoritbilder. 

Ska fota lampan i dagsljus så ni får se bättre bilder. Den är verkligen fin med sitt vita linnetyg! Ni hittar lampan från Modesto om ni klickar här.






Soffa från mio, bord Lantlivinredning, matta Ellos, lampa Modesto 

Just nu sitter jag och njuter i soffan och surfar runt lite medan barnen sover. Pustar lite efter jobbstarten. Har verkligen varit ledig detta lov, vilket har varit så skönt! 

Trevlig helg!

Kram Maria