torsdag 27 februari 2014

Barnrum

Städade häromdagen barnens rum och passade på att ta några bilder. Det gäller att passa på medan ordning råder... 
Wilmas rum var ett av det första rummen som vi gjorde om i huset. Taket (även i vårt sovrum) var täckta med skivor. Under skivorna fanns ett vackert gammalt innertak som med lite färg fick nytt liv. Rummen på ovanvåningen är lite svårmöblerade eftersom det är snedtak. Någon sänghimmel (som står på önskelistan) får inte plats. Istället har vi satt upp pompoms för att göra sängen lite roligare. 
Förutom sängen är alla möbler i rummet gamla. Skrivbordet, klämlampan, bordet och en av barnstolarna är köpta på loppis/ blocket. Soffan och sängbordet har hämtats från mitt barndomshem. Lekte själv med soffan i vår lekstuga när jag var liten. Så roligt att nästa generation också får leka med den. Så mycket minnen, fikastunder och skratt den varit med om. Vet att den ursprungligen kommer från min farmor.

Den lediga veckan är fullspäckad med olika saker. Idag har vi bara varit hemma och jag har då passat på att dammtorka och göra en riktig städning av nedervåningen. Ska ta resten en annan dag. Det var länge sedan jag grundligt städade och därmed riktigt behövligt... Känslan av renhet och doften av citronsåpan efteråt är ljuvlig. Tur att det väger upp den annars så tråkiga städningen. 

Tack för att ni kikar in!







Kram Maria

måndag 24 februari 2014

Ledighet

Visar idag lite bilder från vårt sovrum. En av de bästa sakerna med att vara ledig är att ta det lugnt och inte behöva stressa på morgonen. Bara ligga i sängen och slappa, äta frukost med barnen i lugn och ro. Det är vardagslyx på hög nivå!

Förra veckan var jag på kurs till huvudstaden. Tre dagars fortbildning i riksdagshuset stod på schemat. Åkte en dag innan kursen och sov vid min efterlängtade släkting. Sedan blev det en runda på stan och en kvällsdate med en trevlig tjej som resulterade i inredningsbutiksbesök och middag. Köpte te  till mig själv och söta skor till tjejerna. 

Har nu fått de första vårkänslorna. Här i Dalarna har vi fortfarande mycket snö medan det i Stockholm var helt snöfritt. Får fortsätta köpa helgblommor för att försöka locka fram våren här med!

Hoppas att ni får en bra vecka!




Kram Maria

fredag 21 februari 2014

Blommor

Idag fredag och nästa vecka sportlov!  Känns som om jag behöver lov och ny energi. 
Är nyss hemkommen efter fyra dagar i huvudstaden. Älskar denna stad och ibland längtar jag tillbaka. Men, när barnen är små är det fantastiskt skönt att bo på landet!

Visar lite bilder från mina fredagsblommor. Brukar unna mig blommor en dag i veckan. Köper mestadels rosa, älskar ljusrosa och vita blommor tillsammans.

Nu ska jag leka lite med mina tjejer!
Hoppas att ni får en mysig helg!





Kram Maria

fredag 14 februari 2014

Hjärtlig hälsning

Hoppas att ni har en mysig alla hjärtans dag! Skickar er ett stort hjärta i tanken!

Här har vi nyss bakat pizza och myser i soffan. Snart ska den minsta tjejen i säng. Hon är så trött eftersom hon inte sovit middag. Blir ungefär varannan dag nu och snart kommer hon säkerligen att skippa sovningen helt. Tyckte det var nyss som hon var en liten plutt...

Hoppas att ni får en mysig kväll och en trevlig helg!



Kram Maria

onsdag 12 februari 2014

Shoppingtips

Finns det något bättre än att göra fynd till bra priser?! Är medlem i en privat shopping klubb där jag handlat många gånger. Ibland dyker det upp godbitar av just de märken som jag gillar.
De senaste fynden är skor av bra material och kvalitet. Har länge behövt ett par nya svarta klassiska skor och ett par beigea till våren. Blev så glada när dessa dök upp!

Vill ni också ta del av exklusiva erbjudanden ska ni bli medlemmar här




Kram Maria


måndag 10 februari 2014

Ny textil köket

Har länge kikat på denna fina kökshandduk från Arne Jacobsen. Nu har den hittat hem till vårt hus. Kul med nya detaljer då och då. Jag byter inte ut saker speciellt ofta. Det jag köper får stanna länge! 

Hos oss rullar vardagen på. Veckorna går snabbt och helgerna likaså...
Ni läsare och följare här och på Instagram förgyller verkligen min vardag. Jag är en inredningsnörd ut i fingerspetsarna och att få uppskattning för det jag gör är verkligen skoj! Tusen tack till er alla och era snälla ord!





Kram Maria