onsdag 30 maj 2012

Ida 1år!

Ja må du leva, ja må du leva...

Idag fyller vår lilla tjej 1 år! Vilket betyder att hon inte är så liten längre! För ett år sedan var vi på BB med vår nyfödda bebis! Bebistiden går verkligen fort! Kan sakna myset och närheten hos ett litet spädbarn, men varje ålder har sin charm!

Just nu är Ida en bestämd, nöjd och glad tjej! Hon älskar sin storasyster, leka, plocka med saker och att krypa runt och utforska varje vrå av huset. Hon tar några steg själv, annars står hon och når nästan över allt. Hon är dessutom en riktig mammatjej som skriker om jag har någon annan i knät, storasyster går för det mesta bra!

Av några vänner fick Ida två nya maijleg kaniner! Älskar dessa, de är så fina med alla underbara detaljer! De ska genast få flytta upp i Idas hylla!

Hoppas att ni har en trevlig kväll!




Kram Maria

tisdag 29 maj 2012

Vedspisen

Hej!

Tänkte visa er vår lilla vedspis som vi fyndade på nätet! Länge tänkte vi köpa en av de tjusigare modellerna med mycket krusiduller. Har även sett de enklare och när denna dök upp kunde vi inte låta bli att slå till! Den är precis lagom stor och har en enkelhet som jag gillar. Kan redan nu höra hur det sprakar i den och hur den värmer oss i köket under vintern...

I år blir det inte mycket roliga bilder ifrån vår trädgård. Nästa sommar ska vi däremot fixa utomhus! Då ska jag odla i mina pallkragar och göra det mysigt ute! Nu känns det inte så inspirerande att ordna ute när det är  byggkaos och att vi inom snar framtid även ska flytta en liten sväng (medan byggets golv kommer in).



Kram Maria

söndag 27 maj 2012

Sommar!

Helgen har bjudit på sommarväder av hög klass! Så härligt att bara vara ute! Såg dock att det skulle bli kallare i slutet av nästa vecka, hoppas att det är fel!

Här har byggkaoset börjat! Nu är verandan riven och den mesta av den kvarvarande panelen borta. Bilder kommer snart! Om inte en allt för lång tid ska kök, hall, badrum och garderob rensas ur. All denna "bråte" kommer att flytta in i vårt gästrum för förvaring.  Både längtar och inte längtar samtidigt. Kaos är att vänta och när golven ska rivas upp måste vi evakuera... Men, det blir bra till sist!

Mina pelargoner har börjat blomma! Älskar när de första ljusrosa blommorna sticker upp! Antar att man egentligen ska nypa bort de första knopparna, för att blomman ska få växa till sig, men jag har så svårt för det!

Hoppas att ni haft en bra helg!


Kram Maria

onsdag 23 maj 2012

Nya jeans

Vilket härligt väder vi har! Sol och värme! Man blir genast gladare och piggare!

Idag bjussar jag på en bild av mig själv i mina nya jeans från Circle of Trust. Har sett dem på många bloggare, de har även blivit en favorit hos mig! Hittade dem hos Creativ Lounge! De är snygga till det mesta! Det var länge sedan jag köpte nya jeans, unnade mig dessa till mig själv i födelsedagspresent!



Kram Maria


måndag 21 maj 2012

Älskade Pion

I helgen har vi varit på bröllop! Alltid lika kul! Härligt att se glädjen och alla brudparets vänner samlade på en och samma gång, uppklädda och fina!

Har köpt min favoritblomma, en pion! Tänk att en liten blomma kan skapa stämning i ett helt rum! Genast blev det mer sommarkänsla! Det verkar behövas i detta kalla väder. Hörde i morse att det äntligen ska bli lite varmare! Hoppas att det stämmer!

Ha en trevlig dag!





Kram Maria

fredag 18 maj 2012

Köksblandare

Hej! Hoppas att ni har en lovely fredag!

Ett dilemma jag har är att hitta en snygg köksblandare med avstängning för diskmaskin! Har letat och letat... Verkar som om våra svenska leverantörer inte kan göra snygga kranar! Det enda alternativ som finns är att ha en separat avstängningskran på bänken bredvid, vilket jag inte är sugen på!

Denna snygga kran är den som jag vill ha! Trots att den inte har avstängning!

Trevlig helg!

Kram

onsdag 16 maj 2012

Hundskål

Det är lite svårt att få tag i snygga hundkoppor! Har haft en vattenskål från västergården en längre tid, men behövt en ny matskål. Sprang på denna snygga på Granngården! Alltid lika kul att göra fynd, även fast det är till våra fyrbenta vänner!

Nu har min man tagit nya tag med utbyggnaden! Den kvarvarande panelen har börjat rivas! Spännande! Längtar så...

Kram

tisdag 15 maj 2012

Längtan tillbaka...

Värmen verkar ha gömt sig! Blåst, regn och kyla gör att vi längtar tillbaka! Att valet föll på Cypern beror på att mina svärföräldrar har en lägenhet där. Så skönt att ha någonstans att åka när man vill! Hoppas att bygget här hemma flyter på så att vi får tid att åka igen!

Wilma och Ida älskade värmen och den fina polen! Bilden visar en lycklig Wilma som fick äta frukost på sin farmor och farfars balkong! Hon hade längtat så efter dem och att äntligen få komma ner och bada!

Nu åter till min varma tröja och sedan matlagning till barnen!

Ha en bra dag!




Kram Maria

söndag 13 maj 2012

Semester

Nu är vi hemma igen efter en vecka i Cypern! Skulle ha kunnat vara kvar lite till! Så härligt med värme, sol och bad! Blir återbesök igen, hoppas inte det dröjer allt för länge!

Har fyllt på glasburken med nya vita stenar! Nu kan jag titta på den och minnas tillbaka...


Kram Maria

fredag 4 maj 2012

Sängkappa

Hej!
Testar idag att blogga från mobilen!
Här vaknade vi till snö imorse... Inte så skoj, tur att den går bort fort!

Funderar på om jag ska införskaffa en ny sängkappa! Tycker att linnekappan från H&M är snygg!

Hoppas att ni får en trevlig fredag!

Kram

torsdag 3 maj 2012

Mys

Vilka härliga vårdagar vi har haft! Hörde dock att det skulle komma snö till helgen... Hoppas att de har fel!

I Idas rum har vi satt upp en till hylla med prinsessan på ärten och min allra första Maileg! 

Ett ställe i rummet som används till mys, bus och bokläsning är myshörnan. Här har vi en madrass på golvet med en massa kuddar. Här ska Idas säng så småningom flytta in.  

Ha en bra dag!



Kram Maria

tisdag 1 maj 2012

Valborg och firande!

Vilket härligt väder vi har haft idag! Vårfint med sol och värme!

För vår del har vi haft fullt upp med kalasfirande! Vår älskade Wilma har fyllt 4år! Nu har det varit fyra kalas på tre veckor. Ska bli skönt att pusta lite nu! Alla i familjen fyller nästan år under samma månad...

Inför kalaset har vi bakat, något som både jag och Wilma gillar! Ska bli kul att se om lillasyster får samma intresse!

Hoppas att ni har haft en trevlig valborg!


 




 Kram Maria