torsdag 29 mars 2012

Klänning

I tisdags var jag till Leksand, fick med mig denna fina klänning hem! Den kommer från Vintage by Fé. Kommer att bli en favorit i sommar!

Hälsade även på hemma hos denna trevliga tjej! Lika fint och mysigt på riktigt!




Måste gå och torka av min spegel, såg på den översta bilden att jag fått två små barnhänder i spegelbilden ;-)

Kram Maria



onsdag 28 mars 2012

Sommarplaner

Hej!

Börjar bli så sugen på att sätta igång att inreda hall och kök trots att det är lång tid kvar... Blir mer och mer förtjust i blått, känns som en härlig sommarfärg. Kanske kommer jag att ha någon blå detalj i mitt kommande kök (i alla fall under sommaren).

Våra planer ser ut så här:

¤ Måla klart trapp och väggar vid trappan.
¤ Sätta upp gipsskivor och göra klart så mycket som det går (innan utbyggnaden tar fart igen) i matrum.
¤ Riva veranda för kommande hall, samt gräva och göra grund.
¤ Få snickarhjälp med stomme till hall och för byte av resterande gammal panel.
¤ Riva upp golv i kök (och därmed ut med det gamla köket)och lägga in golvärme.
¤ Nya väggar i kök och hall.
¤ Det nya köket ska upp (oh, vad jag längtar!).

Bild: Sköna hem

Kram Maria

måndag 26 mars 2012

Bättre sent än aldrig!

I helgens finväder passade jag på att plantera om och beskära mina pelargoner. Har tänkt göra detta en längre tid, men det har liksom inte blivit av... Nu får jag hoppas på att de växer snabbt så att vi snart får njuta av de fina blommorna!

Älskar detta härliga vårväder!
  


Kram Maria



fredag 23 mars 2012

Sängbord

Fredag!

Igår var det ännu en härlig dag! Hoppas att denna blir lika fin! Brukar vädra igenom övervåningen när sängarna ska bäddas. Det blir så härligt med vårluften som kommer in!

Wilma har inte haft något sängbord i sitt rum. Som så mycket annat hittade jag en gammal hylla (i min pappas lada, tror det var hans första hylla) som nu fungerar som sängbord. Tidigare har Wilma haft den som förvaring i sitt kök. Den är gammal, nött och lite sned. Alltså perfekt charmig och originell! Dessutom rymmer den en hel del.

I fönstret står min favoritlampa för barn. Älskar dessa kaninlampor, de lyser så mysigt om kvällen! Tjejerna har likadana lampor, de även fått sparbössor av samma modell. Helst skulle Wilma vilja ha en riktig kanin. Kanske, någon gång kan detta bli verklighet...

Ha nu en superfredag! Tack för att ni kikar in hos mig!




Kram Maria

onsdag 21 mars 2012

Skrivbordslampa

Hej!

Vilken underbar dag det har varit idag! Värme, sol och vårkänslor!

Visar nu bilder på mitt fina blocketfynd som jag gjorde i veckan! Är så nöjd! Nu har Ikea lampan åkt ut och in har denna vackra vintage lampa kommit!



Kram Maria

måndag 19 mars 2012

Skåp med charm


Ny vecka!

Idag har jag och Wilma varit till stan! Köpte lite nödvändigt och gjorde återbesök till öronläkaren. Sist men inte minst gjorde vi ett litet blocketfynd! Mysigt med en dag tillsammans!

Visar er lite bilder från vårt gästrum. Här står även ett gammalt skåp som har hängt med länge. Det stod tidigare uppe i vår lilla hall. Nu känns det som den har fått en mer rättvis placering. En kopp från Tine K har även fått flytta in, den enda svartvita saken jag har i mitt hem just nu, annars går allt i vitt ;-)

Hoppas att ni alla får en bra start på veckan! Nu ska jag kika lite på TV innan det är dags för sängen!





Kram Maria

fredag 16 mars 2012

Fredag!

Äntligen fredag! När man är mammaledig känns det dock som fredag hela veckan! Nu har min kvist börjat att bli grön, hoppas snart på fina blommor!

Idag blir det småfix och ett besök vid vår nya thai restaurang! Älskar denna mat och kunde äta den varje dag!

Ha en trevlig helg!!



Kram Maria

onsdag 14 mars 2012

Ny blomma

Hej på er!

Idag var det mer gråmulet ute. Har nästan vant mig med att det ska vara sol under morgonpromenaden! Så härligt nu när snön sakta börjar dra sig tillbaka!

Har köpt en ny blomma! Blomman med det fula namnet, som man knappt vill fråga efter... Sophora heter den och jag älskar dess spretiga grenar, med de små bladen på!

Nu ska jag passa på att städa lite innan lilla Ida vaknar i vagnen!


Kram Maria

tisdag 13 mars 2012

Favorit

I vårt vardagsrum är det en möbel som fått följa med från vårt gamla möblemang. Bordet köpte jag för flera år sedan. Nu har det kommit på modet igen, Tine K har flera fina exempel. Jag köpte bordet här och jag tror att det fortfarande har liknande som de säljer!

Mattan i vardagsrummet är köpt på Mio och heter Sydney White. Den mäter 200*290 cm. När vi köpte mattan hade jag letat överallt efter en matta som inte gick mot det gula och beiga hållet. Skulle helst vilja ha en ullmatta, men vi hittade ingen som gick åt rätt färghåll. Denna matta är tvinnad med vita och grå trådar, en bra nyans som passar till soffan. Wilma älskar att sitta på mattan och sitter gärna på den och leker!

Ha en bra dag!!



Kram Maria

måndag 12 mars 2012

Leilas General Store

Missa inte att General Store öppnar idag!
Tycker att det ska bli spännande att se utbudet! Skulle gärna vilja några vackra emaljkastruller...



Kram Maria

fredag 9 mars 2012

Helg!

Då var det fredag igen!

Skulle jag inte bo i Dalarna i ett rött hus skulle jag gärna vilja bo i ett vitt putsat stenhus, Gotland vore inte helt fel... Inreda med naturmaterial, sten, betong och fårskinn!

Ikeabesöket gick bra igår! Vi beställde kök med leverans till sommaren! Med hem följde några Pokal vinglas. Ska köpa fler nästa besök!

Ikväll har jag haft soppkväll med några vänner. Startade för flera år sedan. Vi träffas en gång i månaden, äter soppa och umgås. Ett bra sätt att se till att träffas när vardagen allt för ofta bara rullar på!

Ha en lovely fredag!



Bildkälla: Sköna Hem

Kram Maria

onsdag 7 mars 2012

Köksritning

Nu kommer den förhoppningsvis sista köksritningen! Valet föll på Ädel! Som ni ser har vi även tagit bort överskåpen. Tänkte istället sätta upp några hyllor (dock inte de som syns på ritningen). Ångrar vi oss kan man alltid köpa till överskåp senare.

Imorgon bär det av till Ikea för att kika på köket för att eventuellt beställa med leverans till sommaren. Det pågår en kökskampanj nu, vilket innebär lite extra kronor att handla annat för. Något som verkligen kan behövas!

Vad tycker ni, gillar ni detta förslag?




Kram Maria

tisdag 6 mars 2012

Wilmas nya skrivbord

För en tid sedan kom skrivbordet upp till Wilmas rum! Det var från början turkost och har därför fått en omgång med penseln. Något som intresserar min äldsta dotter just nu är bokstäver. De ritas, skrivs och målas. Idag gjordes det även bokstäver av grönsakerna till middagen. Fick lära mig att gurk- och morotsstavar är perfekta till detta ändamål.

Något helt annat som jag bara måste göra denna vecka är att torka lite fönster. I Wilmas rum kan man knappt se ut. Har inte torkat dessa eftersom det snart ska rivas ner panel och dammas på utsidan, men nu får jag lov i alla fall... Detta är ett av de tråkigaste projekten i huset tycker jag!

Ett litet budgettips på lampa kommer här! Köpte denna lampa på Ikea (tror att den kostade 79kr), målade den sedan vit. Måste dock måla den igen då jag råkade repa hela skärmen... Har letat efter passande lampor, men inte hittat någon som passat prismässigt för ett barnrum. Tycker faktiskt att den blev ganska snygg!

Ha en lovely day!





Kram Maria

måndag 5 mars 2012

Taklampan

God morgon!

Hoppas att ni har haft en bra helg!
Här har vi varit inne och försökt att kurera oss! Hopps nu att den nya veckan ska innebära slut på influensa!

Den nya taklampan i vardagsrummet är faktiskt inte en Tine K, men en nästan exakt lika (tyget på lampan är dock mer matt) till mindre än halva priset. Diametern på lampan är 55cm, vilket motsvarar XL. Jag har köpt lampan på butiken Lantliv, ni hittar den här!

Ha en bra start på veckan!





Kram Maria

lördag 3 mars 2012

Vårkänslor

Hallå!

Blir så sugen på vår när dagen bjudit sol och värme! För att locka fram våren lite tidigare har jag tagit in en kvist från äppelträdet! Väntar nu på att den ska börja bli grön, för att sedan förhoppningsvis slå ut i blom... Tycker att kvisten i sig är vacker, man kan se hur den sträcker ut sig mot solen och dess längtan till vår!

Ha en mysig lördag!





Kram Maria

fredag 2 mars 2012

Förvaring

Hallå!

Ännu en vacker dag ute! För vår del ännu en dag inne, då minstingen nu blivit sjuk...

I sovrummet har korgen (som till jul fick agera julgransfot) blivit förvaring åt extrakuddar. Något som både är snyggt och praktiskt, då man har tjejer som gärna vill ligga i vår säng efter en stunds sovande.

Ha en bra dag!


Kram Maria