onsdag 30 november 2011

Blåsigt...

God morgon!
Här i Dalarna blev det under första advent äntligen lite snö! Min dotter blev så lycklig och ville göra snöänglar direkt. Dess värre är nu snön ett minne blott och blåsten och regnet verkar vara här istället...

Med mig hem från Stockholm hade jag denna stjärna. Tycker att den är fin och mysig med kvistarna som bundits ihop.

Nu är det frukostfix som står på schemat.



Kram Maria

måndag 28 november 2011

God kväll!

Nu har första advent varit och äntligen har det kommit lite snö! Har ägnat mig lite åt julkortspyssel, snart är alla klara! Det är så mysigt att sitta i julstjärnans sken!

Ha en mysig kväll!




Kram Maria

fredag 25 november 2011

Fredagsmys

Nu har jag satt upp den första stjärnan! Genast blir det lite mer julkänsla!

Helgen är fullbokad och idag ska jag och tjejerna ha mysdag medan pappan i huset ska snickra. Han ska göra så mycket som möjligt på övervåningen. Idas rum är inte klart, i tappan ner ska det sättas pärlsont sedan är det målning och åter målning...
På lördag ska jag och Ida ut på ett litet äventyr och på söndag är det kalasbesök och julskyltning där Wilma äntligen ska få träffa tomten!

Nu ska jag njuta med lite adventsförberedelser...

Ha en trevlig helg!




Kram Maria

torsdag 24 november 2011

Längtan efter vinter

Hallå! Idag har vi äntligen haft en dag med lite sol! Tycker att det är ganska ovant utan snö och med grönt gräs, vill ju ha vinter nu... Wilma längtar så efter att få göra snöänglar och att åka bobb. Hoppas att vintern kommer snart!

Nu har vår kommod äntligen kommit. Just nu är det montering av hoar och nästa vecka hoppas jag att rörmokaren kommer! Snart, snart är även vårt badrum klart!

Idag bjuder jag på några bilder på rosor som jag har köpt, inte alls juligt men ändå ganska fint! Ska till helgen plocka fram mina julstjärnor och en ljusslinga. Det blir så mysigt med lite julejus! Skulle även vilja ha huset fyllt av hyasinter, detta går tyvär inte eftersom min man är så allergisk. Har någon gång försökt att smyga in en vit fin hyasint, men då har hans näsa genast blivit tät... Får ta in lite smågranar istället!

Ha en bra kväll!




Kom på en till sak! Var in och ändrade lite inställningar här på blogger och råkade få rubriken med namnet på min blogg ställd till vänster. Någon som vet hur man får den centrerad?

Kram Maria

tisdag 22 november 2011

Gott till julen

Hallå! Här kommer ett tips på ett tunnbröd som vi i familjen bara älskar. Receptet kommer som vanligt ifrån Leila. De är supergoda med ost och smör på. Vi brukar frysa in dem direkt och ta upp efter hand.

Näst på tur i baklistan står lussebullar, oh vad de är goda...





Här kommer receptet:

Ingredienser


steg 1:
15 g (¼ paket) färsk jäst
2 msk strösocker
50 g smör
2 msk ljus sirap
1 tsk krossad anis
1 tsk krossat fänkåls frön
1.5 tsk salt
2.5 dl mjölk 3%
3 dl rågsikt
3 dl vetemjöl special
steg 2:
300 g varm nykokt potatis (skalad)
1.5 dl vetemjöl special
1.5 dl rågsikt

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke och häll i strösocker.
2. Smält smöret och värm med mjölk, sirap, kryddor och salt till 37 grader.
3. Häll vätskan över jästen och rör om ordentligt.
4. Tillsätt rågsikt och vetemjöl och rör ihop till en kladdig deg.
5. Jäs under bakduk till dubbel storlek, cirka 1 timme.
6. Pressa den varma potatisen med en gaffel och knåda in den i degen. Tillsätt vetemjöl och rågsikt tills den inte kladdar längre.
7. Dela den i små bitar och kavla ut till tunna runda kakor.
8. Stek bröden på medeltemperatur i en torr stekpanna, någon minut på varje sida, tills det fått lite färg. Var försiktig så du inte steker för länge, då blir brödet hårt och knaprigt.

Lycka till!





Kram Maria

måndag 21 november 2011

Hej på er! Då är det en ny vecka igen!
Snart, snart är det advent, men utan kyla och snö... Det får gärna komma lite snö så att det blir ljusare och mer julmysigt!

Vi spenderade helgen i Stockholm och det blev både skansen, shopping och kärt besök hos min släkting med familj. Ibland kunde man önska att det vore lite närmre till sina nära och kära...

I Stockholm besökte vi butiken Zandvoort som jag gärna besöker igen! Det är så roligt med nya fina butiker! Det blev även besök på Granit, där inhandlades det bland annat lite vita fina julgranskulor! Granit skulle jag vilja flytta hit nu!

Nu har jag fotat mitt skåp i vardagsrummet med de nya beslagen, tror att det blev bra till sist! Hade lite svårt att bestämma mig, men nu får de sitta kvar! Ha en bra dag!




Kram Maria


fredag 18 november 2011

Mysigt

Något som jag skulle kunna ha fler av är gråa fårskinn! De är så snygga och mysiga. Helt underbara att värma fötterna på. Skulle dock vilja ha många till...

Nu ska jag fånga dagen! Gör det du med!


Kram Maria

tisdag 15 november 2011

Inspiration

Är på jakt efter en julgransfot och en matta vilket inte är det lättaste...Fick då se dessa underbara julbilder från TineK´s agent i Finland. Så fint med en korg under granen! Kanske ska jag satsa på det istället?! Fler underbara bilder hittar ni här...

Har idag haft fullt upp med olika aktiviteter och besök. Nu njuter jag av te och knäckebröd. Ska strax beställa lite tågbiljetter då jag och tjejerna snart ska åka till den stora staden. Där ska vi träffa min man som just nu jobbar där samt besöka min kära släkting. Wilma ser fram emot detta mycket, vilket även jag gör då vi ska besöka en ny inredningsaffär som jag tidigare ej varit till! Så spännande!

Ha en trevlig kväll!



Bilder lånade från tinekblogspot.com

Kram Maria


måndag 14 november 2011

Läsning

Hej! Hoppas att ni har haft en bra helg!
Helgen för min del blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Skulle för första gången på evigheter ut på fest (vår kompis hade 30-års kalas). Allt gick som planerat ända tills några minuter innan vi skulle åka. Då började jag se kristaller sedan slog migränen till... Fick i alla fall njuta lite av festen innan det blev sängen för mig.

Resten av helgen fick bli sova för min del. Sov varje gång som lilla Ida blev trött. Antar att det var välbehövligt att ta det lite lugnt. Inte alltid så lätt när man har två små. Ja, men nu hoppas jag på att bli lite piggare!

Njuter i soffan av ett nytt nummer från Lantliv. Ska strax hämta på dagis.. Det är så roligt att inspirerande att se hur folk får till julmyset. Är själv på jakt efter lite julgransdekorationer, frågan är vart de finns? Vill ha något enkelt, stilrent och förstås lite vitt! 

Ha en bra dag! 



Kram Maria

torsdag 10 november 2011

Hyllan på g!

God kväll!

I veckan kom min tallrikshylla från Oliver Furniture! Den är så fin! Frågan är nu bara om den ska vara i mitt kommande matrum (sitta i vårt kök så länge) eller om den ska vara i Wilmas rum. Problemet på vår övervåning, där barnens rum är, är snetaken som finns nästan över allt. Mysigt men lite opraktiskt. Det finns det bara ett ställe i Wilmas rum som den skulle kunna sitta på. Just nu lutar det åt att den får vara i köket.
Jag får fundera på placering tills Wilmas rum är klart. Har målat ett skrivbord som ska flytta upp i hennes rum, sedan är min förhoppning att det kära skåpet ska kunna komma upp på något vis...

Nu ska jag krypa till kojs, är så trött! Sov gott!

  



Kram Maria

onsdag 9 november 2011

Juletider

Nu är det faktiskt inte lång kvar till advent! Bara snö och kyla som fattas. En av mina favoriter gällande barn är Maileg. Gillar deras stil! Har idag beställt lite juldekorationer till Wilmas lilla gran som hon ska ha i sitt rum här.

Angående skåpet så går min hjärna varm på lösningar. Skåpet kan gå att få in genom vårt fönster på övervåningen;) Vi får se hur det blir... Fortsättning följer!

Tack för era kommentarer! Alltid lika roligt att få en kommentar! Tack även till er som kikar in från andra delar av världen!

Thanks for your comments! Always fun to get a comment! Thanks also to those who peer in from other parts of the world!



Bildkälla: Maileg, luckylittleme

Kram Maria

tisdag 8 november 2011

Älskade skåp

Idag är det med sorg i hjärtat som jag tittar på mitt älskade skåp... Mitt fynd som blev kärlek vid första ögonkastet är klart! Det blev precis så fint som jag trodde...

Hade sett ut en perfekt plats för skåpet i Wilmas rum, det var sååå nära att vi fick in det, men det gick inte... Stort och tungt träskåp kan man dess värre inte plocka i sär...

Nu måste jag sälja det:(

Ha en bra dag!






Kram Maria


måndag 7 november 2011

Målning

Hoppas att ni har haft en bra helg! Här har vi haft besök av syster och hennes barn. Wilma har haft det så roligt med mycket uppmärksamhet och lek! Synd att vi inte bor närmre...

Jag har också målat och fixat med mitt fynd! Har köpt knoppar och beställt hem en tapet som skulle sitta bak i skåpet. När vi skulle bära upp skåpet så visade det sig att det inte gick att få in i Wilmas rum! Vi har en ganska smal hall och skåpet var för brett och långt, attans! Nu ska jag måla bakstycket istället och sälja det fina skåpet...  Ni ska få se bilder sen!

Nu ska jag ta hand om min äldsta dotter som återigen är snuvig...

Ha en bra dag!






Kram Maria


torsdag 3 november 2011

Mums...

Något som vi ganska ofta gör här hemma är att baka bröd. Wilma älskar att baka vilket gör bakningen ännu roligare! Många tycker att det tar lång tid att baka eget bröd. Det tycker inte jag. Ofta är det bara att röra ihop, jäsa , baka ut, jäsa igen och in i ugnen. Många moment, men man hinner göra mycket annat när bröden jäser.

Ett av mina favoritbröd kommer från Leila. Hennes rågrussinbullar är så goda! Är ni baksugna kan jag rekomendera att testa!

Här kommer receptet:

•35 g smör
•3 dl mjölk
•½ dl mörk sirap
•1 tsk salt
•1 msk brödkryddor
•50 g jäst
•1 dl russin
•8 dl rågsikt

Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor. Värm vätskan till fingerljummet, max 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan. Rör ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg. Jäs degen i bunken under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i 12 bitar på bakbord, doppa i rågsikt och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 min. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 min

Nu ska jag gå och äta mina goda bullar med mycket smör och ost på!

Lycka till!



Kram Maria

tisdag 1 november 2011

Snart...

Åter en grå och tråkig dag ute... Vill ha fint höstväder nu!

Snaaart kommer äntligen vår kommod till badrummet. Har väntat i fyra månader på leveransen. Nu har de lovat oss nästa vecka, hoppas att det stämmer! Ska bli så kul att kunna använda badrummet fullt ut. Det som fattas är vår kommod och att jag ska sy ett draperi runt den icke så vackra bergvärmepumpen. Har införskaffat lina och vitt linnetyg, nu är det bara att jag ska ta mig i kragen och börja sy.

Ni  ska få se vår dusch som vi använder varje dag! Det är så skönt att kunna stå där istället för att vara i badkaret och duscha som vi gjorde tidigare.

Måste skaffa ett redigeringsprogram eftersom mina bilder blir så mörka. Har ni något tips?



Kram Maria