måndag 31 oktober 2011

Namngivelse

Helgens dop gick bra! Ida var jätteduktig i kyrkan och verkade ta det hela med ro! Väl på platsen där vi åt mat och fikade blev det dock lite för mycket människor och barnbus för vår lilla skatt, då kom tårarna fram. Hon ville bara vara med sin mamma och pappa, pluttan...

Idas klänning har flera i min vår släkt haft. Den är virkad av min mans farmor. Det är roligt att vara med och föra traditioner vidare!

Nu ska jag strax hämta storasyster på dagis. Sedan blir det vaccination av den lilla. Wilma får vara vid sin farmor, hon tycker att det är jobbigt när de ska sticka lillasyster och vill inte vara med.

Ha en bra start på veckan!






Kram Maria

fredag 28 oktober 2011

Helg!

Hoppas att ni har det bra i mörkret! Idag har det verkligen varit mörkt hela dagen! Lampor tända för att se inne...

Dagen har varit fylld av olika saker inför vårt dop som vi ska ha imorgon. Planeringar, inhandlingar, matlagning och dukning. Tror nu att allt ska vara på sin plats! Hoppas nu att allt går bra i morgon! Är lite pirrig av lite olika anledningar.

Nu är äntligen Wilma piggare. Dagarna börjar fyllas med bus och lek så som det ska vara!

Idag bjuder jag på en bild av vår matplats just nu. Här kommer det att bli kök nästa sommar, fönstret ni ser på bilden ska flyttas och skåp skall upp. Utanför det nuvarande fönstret ska det bli hall. Längtar! Måste dock medge att det är skönt att inte hålla på med snickring var lediga minut. Just nu har vi en off period då vi inte gör mycket alls. Ska snart ta tag i Idas rum...

Ha en trevlig helg!



En lite piggare Wilma!



Kram Maria

torsdag 27 oktober 2011

Tidigt...

Min äldsta dotter vaknade under en lång period alltid kl 05.00. Då somnade vi tillsammans om två timmar senare. Tror bestämt att lilla Ida också har ärvt denna smickrande egenskap. Skillnaden denna gång är att det för min del inte blir någon mer sömn...

Jag tillhör den skaran som inte dricker något kaffe. Att dricka grönt te är däremot något som jag gillar! Har många gånger läst om ett vitt te som skulle vara gott. Efter att ha smakat det kan jag inte annat än att hålla med! Det luktar och smakar ljuvligt! Smaken heter granatäpple!

Jag har inhandlat en ny te kopp från Bruka som faktiskt inte är vit! Den är lilarosa och jag gillar den mycket!

Ha en skön dag!


 ´

Kram Maria

tisdag 25 oktober 2011

Fina fina ord

På väggen i vårt vardagsrum hänger tre finfina kakelplattor med ord. Blir glad när jag ser dem och jag gillar dem mycket!

De är köpta på min absoluta favoritaffär Juliasvitadrömmar. Har klickat hem många saker därifrån!



Kram Maria

måndag 24 oktober 2011

Glad!

Upptäckte en glädjande nyhet! Jag har vunnit en superfin tallrikshylla här! Gissa om jag är glad?! Har så länge tittat på just denna modell och nu hade jag turen med mig och vann! Jag brukar verkligen aldrig vinna, men nu har jag haft turen i två tävlingar!

I helgen har vi tagit det lugnt. Kalasfirande med middag, smörgåsbak och återigen örvärk... Igår fick min man åka med Wilma till doktorn där hon fick pencelin. Hög feber igen... Hoppas att det vänder nu!

Ha en skön dag!


Kram Maria

lördag 22 oktober 2011

Kalasfirande

Idag har vi lite minikalas till min man som fyller år! Wilma vaknade klockan halv sex och frågade om det var lördag. Lördagar är hennes favoritdag då det vankas godis. Efter gröt- och godisätning gick vi upp med frukost till pappan som fick lite sovmorgon.

Hoppas att ni får en bra helg!







 Kram Maria

fredag 21 oktober 2011

Äntligen fredag!

God morgon kära bloggvänner! Just nu tycker jag att fredagar är veckans bästa dag! Min man är ledig och  hela helgen ligger framför!

Gårdagen innebar fortsatt örvärk och feber för Wilma. Hoppas nu att den envisa sjukan håller på att ge sig!

I gästrummet har en plansch kommit upp på väggen. Den visar vitsippan och dess delar. Gillar skolplanschen då den ger en bra karaktär till rummet.

Nu ska jag gå och ha fredagsmys med familjen. Kanske blir det hembakad pizza till middag (vilket det ofta blir på fredagar)!  Har ni några fredagsfavoriter?




Kram Maria

onsdag 19 oktober 2011

Kojbus och tårar

God kväll!

Skyndar mig att göra ett inlägg här innan någon av mina döttrar vaknar. Natten har inneburit örvärk för den största, vilket det även blev denna kväll... Ingen sömn att vänta denna natt heller om jag får gissa.  Wilma får nästan alltid ont i öronen vid varje förkylning. Det är inte roligt när de är sjuka och ledsna.

Har tagit fram kojan som jag sydde till Wilma när hon var liten bebis. Hon blev så glad när den fick komma fram! Tror att hon hade glömt bort den, vilket gjorde den som ny igen! Den har varit populär nu när vi bara varit hemma, både mellisätning, mys och bus har hunnits med i kojan.

Ha nu en trevlig kväll!






Kram Maria


tisdag 18 oktober 2011

Varm och skön

I vår schäslong har jag en härlig filt som jag drar över mig när jag behöver lite extra värme. Den är av ull och har hängt med många år. Tror aldrig jag komer att tröttna på den. Fick den av min make för några år sedan. Kommer ihåg att jag gick och "tjatade" om hur fiiin filten var. Sedan fick jag den en dag! Gissa om jag blev glad?!

Ha en superdag!



Kram Maria

måndag 17 oktober 2011

Inspirerande hem

Hoppas att ni har haft en bra helg i det fina men kalla vädret! Här har vi mestadels varit inne. Vi är fortfarande förkylda.
Det blev dock en tripp till bygdens secon hand butik. Var på jakt efter ett skåp till Wilmas rum och hittade ett! Ni ska få se mitt fynd senare!

Oh, vad jag skulle vilja ha detta sommarhem! En stilren borg från södra Italien. Så snyggt med nataurmaterial! Vill ni se fler bilder finns de här!




Bilder: Sköna Hem

Kram Maria

lördag 15 oktober 2011

Fredagsmys

I går hade vi fredagsmys med familjen! Efter middag hade vi soffmys med popcorn. Tjejerna såg på efterlängtad Tant Lycra, tror att det var spännande då båda satt som ljus i soffan.

Vad gjorde vi egentligen innan vi fick barn?! Efter varje barn känns det som om man aldrig har varit utan dem! Det är verkligen en blessing att få vara med om livets mirakel!

Ha en trevlig helg!



Kram Maria

fredag 14 oktober 2011

Ljuspunkter

Det som brukar vara jobbigast under denna årstid är mörkret. Just detta är även det mysigaste. Att nu kunna äta frukost och middag med levande ljus, tända lampor i fönstren och att mysa på riktigt. Krypa ner under en filt med tända ljus...

Ha en trevlig mysfredag!


Kram Maria

torsdag 13 oktober 2011

Förvaring

När man har barn har man automatiskt mycket saker. Känns som om man bara får mer trots rensningar. Födelsedagar och jular gör inte saken bättre...

Min räddning heter här snabbstädning med förvaring. Mycket förvaring gör att man kan ha något så när ordning. Vi plockar alltid ihop varje kväll, vilket verkligen behövs för att det inte snabbt ska förvandlas till kaos.

I vårt vardagsrum har vi en korg från Tine K. Den är perfekt att ha filtar och kuddar i, då Wilma gillar att bädda på golvet med sina dockor och nallar. Det skadar ju inte att den både är praktisk och snygg;)

Ha en trevlig kväll!


Kram Maria

onsdag 12 oktober 2011

Skåp

God morgon! Är som vanligt uppe tidigt, blir så med små barn i huset. Känner mig idag bättre! Ingen feber, men fortfarande förkyld. Hoppas att det håller på att vända!

Hittade detta skåp i en blomsteraffär för en tid sedan. Det var inte i speciellt bra skick och dörrarna hängde lösa. Fanns heller inget bakstycke. Såg dock potentialen och köpte det! Blev kärlek vid första ögonkastet...
Ångrar inte mitt slit med skrapning av färg och målning! Nu ska bara knopparna på, sedan är det helt klart!

Hittade några suddiga bilder från affären i min mobil. Där kan ni se (eller försöka att se) skåpet innan det blev färdigställt!



Lite suddiga bilder:



Kram Maria


tisdag 11 oktober 2011

Hemkommen

Igår kom jag och Ida hem från en trevlig långhelg i Wales. Idag vaknade jag med hög feber, värk i kroppen och var superförkyld... Har sovit nästan hela dagen, storasyster fick åka till sin farmor och min älgjagande make fick komma hem tidigare. Känner mig nu lite piggare, vilket jag hoppas sitter i tills morgondagen...

Vi hade det mysigt i Wales och landskapet är så fint! Inte ett rött trähus så långt ögat kunde se! Allt gick bra med flygning, tågresa och bebis!

Nu ska jag återgå till vilan!



Kram Maria

torsdag 6 oktober 2011

Resa

På fredag åker jag och min lilla Ida till Wales! Vi åker trots snoriga näsor och en småhostig mamma. Wilma ska vara hemma med sin pappa och ha mys med honom alldeles för sig själv! Kommer att sakna mina två här hemma... Men, det ska bli så kul att träffa min käre vän som bor där igen! Tror att det var sex år sedan sist jag var där.

Hoppas bara att jag klarar mig från att bli allt för pirrig inför flygresan. Jag har blivit mer orolig inför flygturer sedan barnen har kommit...

Ni får ha det så trevligt här hemma!


Kram Maria

tisdag 4 oktober 2011

Fin lampa

Om jag fick välja något just nu så skulle det bli en lampa från Tine K. Gillar dem mycket och de skulle passa bra i vardagsrummet!

Nu är vi förkylda. Tråkigt! Det är jag och lilla Ida som är mest snoriga. Vi måste bli friska fort då vi strax ska ut på en liten tripp! Får just nu njuta av det fina hösvädret inifrån...





Bilder: Tine K

Kram Maria

lördag 1 oktober 2011

Ny matta

Har en tid letat efter en matta till vårt vardagsrum. Tror att jag har varit i de flesta mattbutiker i närheten. Det har varit svårt att hitta en som inte är naturvit. Min förra matta var naturvit ull och den såg alldeles gul ut nu...

Hittade till sist en på mio som har vita och gråa trådar i sig! Inte en i ull som jag egentligen ville ha, men jag tror att denna blir bra. Så skönt med en matta under fötterna och rummet blev genast mer ombonat. Mina småtjejer älskar numer att ligga på golvet!

Ha en trevlig helg!


Kram Maria