torsdag 29 september 2011

Älskade dotter

Fick förra veckan återigen en blomma av min största tjej. Har fått många blommor i sommar och jag blir lika glad varje gång! Oftast får jag blommor eftersom jag har varit på bb och "fött ut bebisen";)

Man kanske ska följa Wilmas exempel och ge de man tycker om en blomma då och då!



Kram Maria

tisdag 27 september 2011

Ljuskronan på plats

Sedan vi började med bygget så har min ljuskrona från house doctor stått på golvet i vårt sovrum. Nu har den fått en plats över vårt bord i vardagsrummet. Den har även fått en ny "strumpa" över kedjan.
Har haft svårt att bestämma vart den ska sitta, men nu får den hänga här ett tag.

Det är så mysigt att ha den över bordet när man tänder den på kvällen!





Kram Maria

söndag 25 september 2011

Månbord!

Kör just nu på en lånad dator... Hoppas att Internet fixar till sig!

Helgen har innehållit både kalas och utevistelse med fiske och korvgrillning i det fina vädret. Det hör inte till vanligheterna att vi alla i familjen hinner göra något ihop. Snickring av huset brukar annars ta all ledig tid. Men, nu unnade vi oss en dag ihop!

Berättade för en tid sedan att jag skulle se på ett månbord. Älskar Julias fina bord och blev så inspirerad av hennes! Månbordet följde med mig hem och har därefter fått bott kvar hos oss! Hade svårt att bestämma mig innan om det skulle bli fint efter väggen, men jag tror att det blev bra!

Rummet innan bordet:

Rummet efter:

Kram Maria






onsdag 21 september 2011

Strul

Vårt Internet har dess värre slutat att fungera... Kan därför inte lägga upp några bilder. Hoppas på att få det fixat denna vecka! I helgen var jag och mina tjejer på besök hos Anskus kammare! Det var en så mysig och trevlig liten butik. Det är alltid lika roligt att besöka olika butiker som har det lilla extra! Ha en trevlig kväll! Kram Maria

måndag 19 september 2011

Vinterfina stövlar

Har sett att det finns fina sockor att stoppa i stövlarna, så att de blir varma under hösten och vintern. Skulle gärna vilja få ett par...


Ni hittar dem här...

Kram Maria

lördag 17 september 2011

Falu röd

Förra helgen blev nästan hela huset målat, nu ska det förhoppningsvis bli klart, beror förståss på väder. Det blev så fint med lite röd färg! Ska husen vara röda så tycker jag att det är allra finast med Falu Rödfärg!



Kram Maria

fredag 16 september 2011

På mitt bord just nu

I vardagsrummet har jag ett brickbord inköpt för länge sedan. På bordet har jag en bricka i trä som också den har flera år på nacken. Nu har jag ändrat om innehållet i träbrickan till lite olika ljuskoppar. Har tidigare haft höga ljusstakar, men nu blev det låga istället. Ska sätta upp min ljuskrona över bordet och då måste jag ha låg dekoration.

Snart är der helg!




Kram Maria


onsdag 14 september 2011

Hello cupcake!

Snart kommer det en ny kokbok av min favorit när det gäller efterrätter! Leila kommer med en ny bok "Hello cupcake" och jag funderar på att förhandsboka den! Älskar de förra som hon har gjort, de är både goda att baka ur och härliga att titta i!

Mums!


Kram Maria

måndag 12 september 2011

Plantering

Nu har jag tagit sticklingar från mina Mårbackapelargoner! Det blir genast hemtrevligare med lite blommor i fönstren!

I helgen har vi hunnit en hel del! Det har varit springtävling för storasyster, passansökan för den minsta och rödmålning av huset. Nästan hela huset har målats av min duktiga make! Oh, vad fint det blev med lite färg! Ni får se foton sen!

Hoppas att det blir en bra vecka!


Kram Maria



torsdag 8 september 2011

Försök till foto

Tänkte ta lite foton på mina små idag. Ena stunden var det bara Pelle Svanslös som min treåring ville titta på och andra stunden blev det bus! Den minsta var lite mer lättfotad då hon snällt satt och mös i fåtöljen!



Kram Maria




onsdag 7 september 2011

Favoriter

Nu börjar hösten verkligen komma! På kvällarna är det mörkt och inomhus brinner ljusen. Det blir många ljus som går åt varje vecka! Måste medge att det är lite mysigt nu när vi går mot mörkare tider, fastän jag är en sommarmänniska.

På vår skänk i vardagsrummet står några av mina favoriter.  Ljusstakar från Tove Adman och kronor från Monica Johansson. Ljusstakarna har hängt med i många år, tror aldrig att jag kommer att tröttna på dem. Just nu är jag i valet och kvalet om jag ska köpa ett månbord eller ej... Ska åka och kika på det imorgon.

Ha en trevlig kväll!



Kram Maria

tisdag 6 september 2011

1700-tals gardiner

Jag lyckades hitta läderremmar och glasringar till mina 1700-tals gardiner hos Svensk Hemslöjd! Har sytt dem i vitt linnetyg. Eftersom jag inte ville spika fast gardinerna i fönstret (vilket man gjorde förr) så gjorde jag en egen variant. Lindade lite natursnöre runt lädertampen och sydde fast den. Det är samma snöre som jag har till hissanordningen på gardinen. För att fästa snöret som man hissar gardinen med har jag en handsmidd spik.





Kram Maria

lördag 3 september 2011

Nytt armband!

Har beställt ett fint arband från Humanity! Gillar de fina orden som står på arbandet! Har länge sett på detta armband, slog nu till då det var ett bra pris! Nu ska jag bara vänta på att det ska dyka upp med posten!
Om ni vill in och kika hittar ni det här!

Hoppas att ni får en bra lördag!


Kram Maria

fredag 2 september 2011

Mörker

Då var det fredag igen! Idag har jag gjort mig fin i håret och varit hos frisören, första gången utan lilla Ida. Det gick bra och hon sov i sin pappas famn nästan hela tiden!

I vårt vardagsrumn har vi inte kopplat in någon el än, allt måste nämligen bli klart först. På kvällarna myser vi med tända ljus. Det är så mysigt!

Ha en fredig fredagskväll!



Kram Maria